Bozai Zsuzsa Családállítás

Fogyás és életmódváltás

Életmódváltás program

Fogyás és Életmódváltás

Program a testnek és a léleknek

2022. január - május

Lelki-érzelmi blokkok

Fogyókúrákkal nem lehet tartósan lefogyni. Nemcsak azért, mert az önsanyargatás keveseknél működik életformaként, hanem azért sem, mert a súlyproblémáinkat legfőképpen a tudattalanunkban ható érzelmi minták és hiedelmek idézik elő. A lelki-érzelmi blokkok feltárása nélkül a néhány hétig-hónapig tartó fogyókúra végével hamarosan ugyanott tartunk majd, ahonnan elrugaszkodni szerettünk volna. Visszatérnek a rossz szokások, és velük együtt hamarosan a plusz kilók is.

Mi lenne, ha „új év-új élet” jeligével ezúttal ezzel kezdenénk? Induljunk onnan, hogy milyen lelki-érzelmi minták vesznek rá újra és újra a nassolásra, a falási rohamokra, a túlevésre? Vizsgáljuk meg, mit ad a túlsúly, és mitől véd meg? Milyen hiányokat, veszteségeket, félelmeket kezelsz jobb híján az evéssel? És vajon honnan erednek ezek?

A program egyik fele ezekkel a kérdésekkel foglalkozik. 5 hónapon keresztül, havonta két napban, mintegy 120 órában kutatjuk a súlyproblémáink hátterében álló lelki-érzelmi mintáinkat.

Döntően a családállítás és a Recall Healing módszerével dolgozunk majd, hogy az egyéni történetek mellett a transzgenerációs hatásokat se hagyjuk figyelmen kívül. Számos olyan módszert is alkalmazunk majd, amelyek energetikai szintem segítik a változást (Théta Healing, Mátrix Energetika, kvantumérintés). A folyamatnak ez a része csoportban zajlik majd, az adott tematika mentén mind az öt hétvégén saját családállításokkal dolgozunk.

A csoport zárt, menet közben már nem lehet csatlakozni. A maximális létszám 10 fő.

Tematika

2022. január 8-9. (szombat-vasárnap) – Családi minták

2022. február 5-6. (szombat-vasárnap) - Élet-étel-anya

2022. március 5-6. (szombat-vasárnap) – Transzgenerációs traumák

2022. április 2-3. (szombat-vasárnap) – Párkapcsolat

2022. május 7-8. (szombat-vasárnap) - Szexualitás

A tematika irányadó, a közös munka során elsődlegesen a te igényeidet és belső folyamataidat követve dolgozunk, hiszen az egyes témák egyénenként különböző hangsúllyal lehetnek jelen. Ha például nálad az élet-étel-anya téma a meghatározó, akkor azzal foglalkozunk mélyebben, míg ha valaki másnál a transzgenerációs traumáké a főszerep, akkor arra térünk vissza többször. Az a lényeg, hogy megtaláljuk, mi mozgatja a szálakat, és hogyan tudjuk azt tartósan felülírni.

 

Táplálkozási és életmódbeli tényezők

A lelki-érzelmi tényezők mellett hatalmas súllyal esnek a latba az evéssel kapcsolatos társadalmi minták és szokások is. Mit, hogyan és mikor eszünk? Mi számít rendes ételnek? Kell-e szénhidrát vagy zsír? Mi ad energiát? Jó-e soványnak lenni? Mikortól kell lefogyni? Mi hizlal? Mi számít egészséges táplálkozásnak? Milyen étrend támogatja valóban a fogyást?

A sort még lehetne hosszan folytatni. Tízből tíz ember teljesen különböző válaszokat adna ezekre a kérdésekre, amiket az egyéni tapasztalatok mellett jócskán átszőnek a társadalmi közhelyek, szokásjogok, vagy önigazolások., Ráadásul a reklámoknak és ipari érdekeknek is egyre nagyobb a hatásuk a táplálkozásunkra.

Hogy lehet ebben eligazodni? A jó hír az, hogy a táplálkozás tudomány már vagy száz éve foglalkozik a témával, a köztudatba azonban nem épültek be a kutatási eredmények. Pedig nem annyira meglepőek, és 2-3 generációval ezelőtt még megvolt az a tudás, hogy az emberi test számára a döntően növényi étrend az ideális üzemanyag, az állati fehérjék legfeljebb alkalmanként színesítették és gazdagították az étkezéseket.

Az utóbbi 50 év jóléti életformája jócskán elmozdította az arányokat az állati fehérjék és az iparilag feldolgozott élelmiszerek felé, amivel párhuzamosan egyre növekvő problémává vált az elhízás és egyre több krónikus betegséggel küszködünk. Döbbenetes mértékben emelkedő adatokkal van jelen az inzulin rezisztencia, a cukorbetegség, a különböző érzékenységek és ételallergiák, a szív- és érrendszeri, a daganatos vagy emésztőrendszeri megbetegedések.

A program másik felében a táplálkozással foglalkozunk tudományos és gyakorlati oldalról. A tudományos oldalba legalább ezer órát tettem már bele, a gyakorlatiba pedig még ennél is többet. Amellett, hogy húsz éve egy négytagú családra főzök naponta kétszer, étteremben is dolgoztam, és a szabadidőm zömében a gasztronómia foglalkoztat. Folyamatosan olvasok, kísérletezek, tanulok. És a súlyommal is évtizedekig küzdöttem, pontosan tudom, hogy mennyire elveszettnek és reménytelennek érezheti magát az ember a mérlegre állva vagy tükörbe nézve.

Örömmel adom át mindazt, amit már megtanultam és tudok. A táplálkozás tudományi információk megosztása a csoportos találkozásokon történik majd, a gyakorlati dolgokban azonban egyéni konzultációkon mélyülünk el. Megvizsgáljuk az étkezési, ételvásárlási szokásaidat és preferenciáidat, elemezzük az étrendedet és az otthoni készleteket, elkísérlek bevásárolni, megtanítom, hogyan lehet egészségesebben elkészíteni a kedvenc ételeidet, mit mivel helyettesíthetsz, mik az egyes ételfajták fogyást támogató arányai, és így tovább.

A programnak nem célja, hogy bárkit vegánná tegyek (bár saját tapasztalatból kiindulva szívesen ajánlanám..), a fókusz sokkal inkább a jobb arányok megtalálásán lesz.

Ez a szakasz a csoportos családállításokkal párhuzamosan zajlik majd, személyre szabott egyéni konzultációk keretében.

Havonta 4-5 órában személyesen is találkozunk, de elérhető vagyok online és telefonon is. Úgy közreműködöm, mint egy edző. Rendelkezésre állok, legyen szó érzelmi támogatási igényről, konyhatechnológiai kérdésről vagy recept pontosításról. Legalább 3-4 órát biztosan főzünk majd együtt, segítek heti étrend és bevásárlási terveket összeállítani, elviszlek olyan üzletekbe, ahol a legjobb alapanyagokat veheted meg a legjobb áron.

Az a legfontosabb, hogy a számodra legkönnyebben kezelhető olyan életmódot alakítsuk ki, amivel tartósan fogyni tudsz.

Szeretettel várlak, ha belevágnál az életmód váltó kalandba!

Lelki terhektől és plusz kilóktól szabadulhatsz meg úgy, hogy közben

egészségesebb és tevékenyebb is leszel.

Keress nyugodtan, kérdezz akár telefonon, akár ímélben!

30/ 727 55 49 és Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

További információk: https://www.facebook.com/BozaiZsuzsaCsaladallitas

A részvétel feltételei

A programban csak olyanok vehetnek részt, akik nem állnak pszichiátriai kezelés alatt, és cselekvőképesen felelősséget vállalnak önmagukért. Nem vagyok orvos, ezért ha folyamatos orvosi kezelést igénylő krónikus betegséged van, be kell vonjuk a kezelőorvosodat is a folyamatba, és figyelembe kell vennünk az ő feltételeit is (gyógyszer beállítás, diagnosztikai tesztek, monitorozás stb.). Igény esetén ilyen háttér biztosításában is tudok segíteni, ez azonban nem része a programnak.

Részvételi díj

A teljes program (10 nap/120 óra csoportos családállítás + 60 óra egyéni tanácsadás és közreműködés) ára 250.00 Ft. A programban modulárisan is részt lehet venni. A családállítási modul ára 100.000 Ft, az életmód tanácsadási modul ára pedig 150.000 Ft.

A részvételi díj havi részletekben fizethető. A jelentkezés feltétele 30.000 Ft előleg befizetése 2021. november 30-ig. A díj fennmaradó része a program során 5x44.000 Ft-os részletekben fizethető.

A maximális csoportlétszám 10 fő. A részvételről a jelentkezés és az előleg befizetésének sorrendje dönt.

Early Bird kedvezménnyel a program ára 220.000 Ft, amennyiben 2021. november 30-ig befizeted a teljes részvételi díjat. A program árát kettő (2x125.000 Ft) vagy három (3x84.000 Ft) részletben is befizetheted. A teljes részvételi díj befizetésének határideje 2021. december 15.

A lemondás feltételei

A részvétel lemondásának határideje 2021. december 15. Ebben az esetben a teljes átutalt összeg visszaigényelhető. A 2021. december 31-ig történő lemondás esetén az átutalt részvételi díj 50%-a igényelhető vissza. 2021. december 31. utáni lemondást sajnos nem tudok elfogadni, hiszen a terembérleten és a szervezés egészén ilyenkor már én sem tudok érdemben változtatni.

Amennyiben a családállítási modul valamelyik hétvégéjén betegség vagy váratlan családi program miatt nem tudnál részt venni, pótolhatod valamelyik párhuzamos családállítási csoportomban.

 

 


zsuzsa.bozai@gmail.com // +36 30 727 55 49