Bozai Zsuzsa Családállítás

Magamról

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán végeztem történészként, emellett pszichológiát, szociológiát és kulturális antropológiát tanultam. A diploma megszerzése után egy francia-magyar doktori iskolában, Budapesten és Párizsban végeztem posztgraduális tanulmányokat történelemből. Pár évig történészként dolgoztam, tanítottam és publikáltam, majd kisebb kalandok után elhelyezkedtem egy nagy nemzetközi cégnél, pár évig egy kommunikációs ügynökségnél dolgoztam, jó ideig főiskolán is tanítottam, végül egy informatikai cég marketing igazgatója lettem.

Harmincöt éves korom körül azt éreztem, hogy amit csinálok, annak nincs valódi értelme, és követtem azt a vonzást, amit mindig is éreztem az emberi lélek iránt. Elkezdtem egy pszichodráma kurzust, majd megismerkedtem a családállítással és Wilfried Nelles-szel, ami döntő irányt adott az addigi keresésnek. Családállítást kezdtem tanulni Németországban az Eurasys Európai Rendszerakadémián, amelyet később magyarországi Rendszerakadémián folytattam, és családállító-tanácsadó diplomát szereztem Több évig szerveztem családállítási szemináriumokat német állítóknak, ezzel párhuzamosan pedig saját csoportokat vezettem.

Harminc éve élek együtt a férjemmel és két gyermeket nevelünk. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az emberi élet lehetséges konfliktusainak jelentős részéről valós és személyes tapasztalatom is van. Mindazokban a helyzetekben – legyen szó gyermekkori traumákról, kamaszkori helykeresésről, párkapcsolati konfliktusokról, karrierről, egzisztenciális válságokról, vagy a gyermeknevelés kihívásairól – amelyekben a hozzám fordulóknak nehézségei vagy elakadásai vannak, magam is voltam már. Így a családállítói tudásomat nagyon is életszagú élmények egészítik ki.

 

zsuzsa.bozai@gmail.com // +36 30 727 55 49