Bozai Zsuzsa Családállítás

Magamról

Voltam Gyerek, aki a szüleit próbálta megmenteni. Diák, aki lelkesen és szorgalmasan tanult. Kutató, aki választ keresett a miértekre. Tanácsadó, aki rejtett dolgokat igyekezett feltárni..
Most Feleség vagyok, aki igyekszik hátországot biztosítani. Anya, aki gyakran azon aggódik, hogy elég jó anya-e. , aki néha nehezen bírja mindazt, amit ez jelent. Segítő, aki valahol mélyen érzi, hogy valamennyien egyek vagyunk.

Az ELTE Bölcsészkarán végeztem történelem-orosz szakon, emellett pszichológiát, szociológiát és kulturális antropológiát tanultam. A diploma megszerzése után egy francia-magyar doktori iskolában végeztem posztgraduális tanulmányokat történelemből Budapesten és Párizsban. Pár évig történészként dolgoztam, tanítottam és publikáltam, de aztán elkezdődött az igazi élet és pénzt kellett keresni. Kisebb kalandok után elhelyezkedtem egy nagy nemzetközi cégnél, majd egy kommunikációs ügynökségnél dolgoztam, végül egy informatikai cég kommunikációs igazgatója lettem.

Hat évvel ezelőtt úgy éreztem, hogy amit csinálok, annak nincs valódi értelme, és követtem azt a vonzást, amit mindig is éreztem az emberi lélek iránt. Elkezdtem egy pszichodráma kurzust, majd megismerkedtem a családállítással és Wilfried Nelles-szel, ami döntő irányt adott az addigi keresésnek. Családállítást kezdtem tanulni Németországban az Eurasys Európai Rendszerakadémián, amelyet később Magyarországon folytattam, és családállító-tanácsadó diplomát szereztem Több évig szerveztem családállítási szemináriumokat német állítóknak, ezzel párhuzamosan pedig saját csoportokat vezettem.

Immár „negyedszázada” élünk együtt a férjemmel, akivel még a gimnáziumi években ismerkedtünk meg. Nagy utat jártunk be, túljutottunk több-kevesebb kötelező kapcsolati krízisen, és még mindig egymással tudunk a legjobban beszélgetni. Két gyermekünk van, akik folyamatosan feladják nekünk a leckét, tükröket tartanak elénk, és kitartóan próbálják megtanítani azt, amit meg kell tanulnunk.

 

zsuzsa.bozai@gmail.com // +36 30 727 55 49